logo
Volg ons op Facebook

Uit eten

Theatermenu
Combineer een voorstelling met een heerlijk DINER.

The International Holland Music Sessions succesvol afgesloten
dinsdag, 28 augustus 2007 13:08
Op 15 augustus was de laatste van de twee voorstellingen van The International Holland Music Sessions in De Rijp. Organisator Cartouche mag opgelucht ademhalen: de zaal was goed gevuld en de kwaliteit van de optredens was weer buitengewoon goed. Vooral de Zuid-Koreaanse violiste Danbi Um maakte diepe indruk.

Danbi Um

De Spanjaard Juan Carlos Fernandez Nieto (vleugel) begon de avond met Mozart. Aanvankelijk wat onwennig met de antieke vleugel, kwam Nieto steeds meer in zijn spel. Vooral bij het tweede deel van zijn optreden, bij een compositie van Brahms, leek hij één te worden met het instrument. Het gepassioneerde, afwisselende stuk vroeg alles van de 20-jarige Nieto. Volkomen leeg sloeg hij zijn laatste akkoord aan en nam hij met een verlegen glimlach het daverende applaus in ontvangst.

Na de pauze mocht de 17-jarige Koreaanse violiste Danbi Um het podium betreden. Dit jonge meisje, dat op haar tiende haar debuut in de beroemde Carnegie Hall in New York had gemaakt en op haar veertiende de tweede prijs bij de Junior afdeling van het Menuhin Concours had gewonnen, wordt alom gezien als een grote belofte. In De Rijp heeft ze die belofte in elk geval meer dan waargemaakt. Met een sonate van Beethoven kwam haar magnifieke spel naar voren en liet ze menigeen op het puntje van zijn of haar stoel zitten. Het tweede stuk (van Schubert) werd gekenmerkt door het goede samenspel met haar begeleider, de Nederlandse pianist Gerard Boeters. Haar toegift maakte echter bij de meesten de diepste indruk. Vocalise van Rachmaninov speelde ze zeer geëmotioneerd en was daardoor een bijzondere afsluiting van The International Holland Music Sessions 2007 in De Rijp.

foto: adri gevers

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: