logo
Volg ons op Facebook

Uit eten

Theatermenu
Combineer een voorstelling met een heerlijk DINER.

Cartouche en Paul van Vliet halen € 4500 op voor Unicef!
donderdag, 15 maart 2007 12:46
Organisator Cartouche kan weer opgelucht ademhalen: de georganiseerde benefiet voorstelling met Paul van Vliet was een groot succes. De show was boeiend en kende vele lachwekkende momenten. Maar dat niet alleen: een uur voor de voorstelling bleek dat alle kaartjes verkocht waren en dat betekent, samen met de sponsorgelden, een opbrengst voor Unicef van maar liefst € 4.500,--!

Paul van Vliet

Aan het begin van de voorstelling mocht een trots bestuurslid van Cartouche (die Paul van Vliet nog kende van vroeger) een cheque overhandigen aan Nederlands bekendste Unicef-ambassadeur. Van Vliet voelde zich direct thuis en begon goedgemutst zijn show met hier en daar een plagerijtje naar zijn oude bekende bij Cartouche. De show was doorspekt met vroegere grote successen als Majoor Kees, Baron Tets, Bram van de commune en het boertje met "...dat benne leuke dingen voor de mens, hèhèhè". Het waren verkorte en soms gewijzigde sketches die in deze vorm de tand des tijd uitstekend konden doorstaan. Het Haagse typetje had de Indische gasten vervangen door de nieuwe allochtoon en de waterstofperoxide-mode op het Binnenhof.

Rode draad waren zijn ervaringen met het vertalen van zijn vroegere shows naar het Engels. Taalbarrières, emotionele gevoeligheden van een land aan zee en achterhaalde teksten van liedjes zoals "meisjes van dertien". Van Vliet maakte overal grappen over en haalde zeer persoonlijke herinneringen op.Al met al was het zeer geslaagde avond en was de zaal geboeid van begin tot einde.

fotograaf: A. Gevers

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: