logo
Volg ons op Facebook

Uit eten

Theatermenu
Combineer een voorstelling met een heerlijk DINER.

Vleugel speelt hoofdrol tijdens concert Grote Kerk
donderdag, 17 augustus 2006 11:39

16 augustus heeft het tweede concert plaatsgevonden met de jonge musici van . Met name het optreden van de Amerikaanse pianist Zsolt Bognár na de pauze bracht het publiek in vervoering. Dit resulteerde in een lange staande ovatie. Wat bleek: de antieke, 110 jaar oude vleugel (Bechstein), had ook deze keer de pianist verrukt en vleugels gegeven.

bognar

Bognár (24 jaar) begon zijn optreden met een toespraak: hij vond het een eer om in zo´n mooie omgeving, op zo´n vleugel te spelen. Een vleugel uit de tijd van de componist Schumann, van wie hij enkele stukken zou spelen. Dat moest wel mooi worden. En inderdaad, Bognár speelde bevlogen in een muisstille zaal. Na afloop was niet alleen Bognár geëmotioneerd, maar ook sommigen uit het publiek. Bij navraag bleek dat de organisator, Stichting Cartouche, zich niet had gerealiseerd dat er op de internationale concertpodia bijna nooit antieke vleugels staan. Het was daardoor een leuke verrassing dat het bij de firma Andriessen gehuurde instrument zo'n positieve uitwerking op de pianisten had!

Voor de pauze speelden de Poolse talenten Agnieszka Kulowska (viool) en Karolina Nadolska (piano) mooie stukken. De violiste werd bij de sonate van Brahms goed begeleid door de 21-jarige Nadolska. Datzelfde deed ze bij het ingewikkelde werk van Wieniawki.

Na afloop van hun optreden kregen de drie musici een boek over De Rijp. Zoals organisator Cartouche zo mooi verwoordde:"Ter herinnering aan hun grootse optreden in het kleine dorp".

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: