logo
Volg ons op Facebook

Uit eten

Theatermenu
Combineer een voorstelling met een heerlijk DINER.

Jong talent maakt diepe indruk in Grote Kerk
donderdag, 03 augustus 2006 11:30
2 augustus was het zo ver: onder grote belangstelling speelden de jonge musici van The International Holland Music Sessions hun eerste concert in de Grote Kerk in De Rijp. Het was werkelijk indrukwekkend. Het publiek was onder de indruk van de grote klasse van de jonge twintigers en reageerde zeer enthousiast. De prachtige kerk en de gezellige sfeer deed de rest: we kijken uit naar het volgende concert op 16 augustus.

ihm-1

Het concert begon met een modern stuk van Fiser dat gespeeld werd door de 24-jarige violiste Hana Hlozkova. Bij dit stuk kon het publiek al een beetje genieten van haar spel met de viool. Bij haar tweede en derde optreden werd zij op de vleugel begeleid door de twintigjarige Martin Levicky. Het tweede stuk was het harmonieuze werk "Poème" van Chausson. Hier gingen de instrumenten mooi samen en wisselden elkaar af. Het derde optreden was een meer swingend stuk van Milhaud. Dit resulteerde bij Hana niet alleen in een ongelofelijk spel met haar viool, maar ook in een swingend lichaam.

Na de pauze was Vladimir Khomyakov aan de beurt. Ook hij is pas 22 jaar, maar speelt op een wereldniveau! Ravel en Chopin bracht hij eerst ten gehore. Daarna vertelde hij het publiek dat hij een mix van Schubert en Liszt ging spelen. Wladimir speelde zo gepassioneerd dat het leek alsof hij in een voortdurend gesprek was met de piano. Na afloop van het concert lichtte hij zijn spel toe: hij had het geweldig gevonden om op deze vleugel te spelen. De antieke vleugel uit 1897 had hem iets speciaals gegeven.

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: