logo
Volg ons op Facebook

03-Cartouche-Andre-en-Dolf

Uit eten

Theatermenu
Combineer een voorstelling met een heerlijk DINER.

Programma 2017 / 2018

*** DOWNLOAD HIER DE COMPLETE BROCHURE (pdf-formaat) ***André van der Hoff en Dolf Jansen / Aisling Urwin, Sheamus Kiely (zang, harp, saxofoon, fluit en piano)
iers en cabaret

Zaterdag 3 februari 2018

Aanvang: 20.30 uur
Entreeprijs: € 17,50

Andre-van-der-Hoff

Deze avond is bíjna een thuiswedstrijd voor één van de muzikanten. Bijna, want saxofonist en West-Graftdijker André van der Hoff woont tegenwoordig in Ierland. Maar De Rijp blijft voor hem een bijzondere locatie. Daarom vroeg hij de tekstschrijver van zijn laatste cd om mee te komen naar zijn geboortegrond. En dat vond tekstschrijver Dolf Jansen een erg leuk idee. Dolf Jansen, nog meer bekend als cabaretier en presentator, staat dus deze avond ook bij ons op het podium. Een bijzondere avond wordt het zeker: een avond in het teken van Ierland met veel anekdotes, verhalen en natuurlijk muziek. De groep speelt eigen bewerkingen van Ierse muziek en eigen stukken. En Dolf Jansen? Die speelt gewoon zichzelf...

03-Cartouche-Andre-en-Dolf

  Bestel kaarten

 
Deborah J. Carter Quintet: A tribute to The Beatles en Duke Ellington
jazz en soul

Zaterdag 17 maart 2018

Aanvang: 20.30 uur
Entreeprijs: € 17,50

Deborah J Carter

De van oorsprong Amerikaanse jazz-zangeres Deborah J. Carter heeft letterlijk overal gewoond en is overal beïnvloed. Als ze zingt is het geen doorsnee jazz zangeres, maar hoor je in haar muziek een mengeling van jazz, soul en wereldmuziek. Deborah maakt haar eigen interpretaties en neemt zo bekende en onbekende nummers van de jazzlegende Duke Ellington onder handen. De cd hiervan werd in de (buitenlandse) pers goed ontvangen. Voor een ander album bewerkte ze nummers van de Beatles. En ook dit album is goed ontvangen. Cartouche kon niet kiezen welk album de leukste voorstelling geeft, dus doet ze beide. Deborah J. Carter is geen onbekende in De Rijp. Ze was één van de zangers bij de voorstelling “New York Round Midnight”. Deze avond neemt ze haar eigen kwintet mee: zang, piano, bas, drums en saxofoon.

04 Cartouche Deborah   Bestel kaarten

 
Daisy Correia met orkest
fado

Zaterdag 28 april 2018

Aanvang: 20.30 uur
Entreeprijs: € 17,50

Daisy-Correia

Daisy Correia is een Nederlands-Portugese zangeres, met een sterke voorliefde voor Fado-muziek. Dat ze dat goed doet, blijkt uit de vele uitnodigingen van de Portugese tv om daar op te treden. Maar gelukkig trekt Nederland ook aan haar. En haar liefde voor het Nederlands laat ze in haar optreden steeds meer blijken. In haar nieuwste show vermengt Daisy op veler verzoek haar Portugese en Nederlandse wortels nog meer. Dus de fado, inclusief de Portugese weemoed of saudade, zingt ze ook in de Nederlandse taal. Haar vaste groep muzikanten begeleiden haar hierbij. Daisy is geen onbekende in De Rijp. Ze woont in Alkmaar en had al tweemaal een succesvol optreden in De Rijper Eilanden en ooit gaf zij hier zangles. Daarom vindt ze het extra leuk om in De Rijp op te treden.

05 Cartouche Daisy

  Bestel kaarten

 
Neon Ensemble: 7e symfonie van Bruckner inclusief inleiding
klassiek symfonie orkest

Zaterdag 25 mei 2018

Aanvang: 20.30 uur
Entreeprijs: € 12,50/CJP: € 8,-

neon-ensemble-550

Het Neon ensemble komt al voor de vierde keer naar De Grote Kerk. Het blijft dan ook iets bijzonders. Dat veel te grote orkest in die kleine Grote Kerk waar het publiek bijna tussen de muzikanten zit. Dit keer spelen ze de 7e symfonie van Bruckner. Het is de symfonie die Bruckner eindelijk zijn erkenning gaf. Het werk is vooral meeslepend door zijn melodische rijkdom en warme klankkleur. Het stuk is doordrenkt van liefde voor Wagner. Werkend aan de zevende vernam de componist dat Wagner stervende was. De onheilstijding inspireerde hem waardoor de symfonie intens emotioneel is geworden.

06 Cartouche Neon Ensemble

  Bestel kaarten

 


Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: