logo

Extra informatie:

Volg ons op Facebook

Uit eten

Theatermenu
Combineer een voorstelling met een heerlijk DINER.

Persbericht: Cartouche presenteert: een groot symfonie-orkest in Grote Kerk
zondag, 28 april 2013 18:52

Op 24 mei komt het Neon Ensemble weer naar de Grote Kerk in De Rijp. Anders dan de naam misschien doet vermoeden is het Ensemble een groot orkest. Zij zullen die avond de Eerste symfonie van Gustav Mahler uitvoeren.

De uitvoeringen van Mahler zijn tegenwoordig erg populair bij een groot publiek. De Eerste van Mahler is voor de ongeoefende luisteraar, met zijn Vierde, zijn meest toegankelijke symfonie. Daarnaast is er veel te zien tijdens de uitvoering. Dat komt door het gevarieerde gebruik van de instrumenten. De symfonie is gecomponeerd voor 4 fluiten (waarvan 2 piccolo's), 4 hobo's (waarvan 1 althobo), 4 klarinetten (waarvan 1 basklarinet en 1 Es-klarinet), 3 fagotten (waarvan 1 contrafagot), 7 hoorns, 4 of 5 trompetten, 3 of 4 trombones, tuba, 2 pauken, slagwerk, harp en strijkers.

De dirigent Bas Bijvoet kwam eind 2011 voor het eerst als bezoeker in de Grote Kerk en werd meteen verliefd op de locatie. Groot en laagdrempelig: hier wilde hij wel spelen met zijn orkest. Na overleg met Cartouche, werd in het voorjaar van 2012 een concert ingelast. Het publiek genoot. Geweldig zo'n groot orkest in de kerk! De muzikanten namen met hun instrumenten een groot deel van de ruimte in beslag, waardoor het publiek, inderdaad erg informeel, er omheen kon zitten. Dit jaar hopen Cartouche en het Neon Ensemble dit muzikale succes te evenaren.

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiƫle steun van: