logo
Oorlogsgeheimen

Persbericht: Familievoorstelling Oorlogsgeheimen (9+) in Rijper Eilanden

Op 4 mei, in de middag, organiseert Cartouche de familievoorstelling Oorlogsgeheimen. In verband met de officiƫle herdenking van de gemeente in de vooravond zal deze voorstelling vroeg in de middag plaatsvinden in de Rijper Eilanden.
Vanaf januari 2013 reist deze theatervoorstelling met veel succes door het hele land. Cartouche was dan ook zeer verheugd dat het lukte om deze productie precies op 4 mei naar De Rijp te halen. Oorlogsgeheimen, naar het bekende jeugdboek van Jacques Vriens, is een spannende muzikale voorstelling vol geheimen, helden, herinneringen en ook verliefdheid en vriendschap.

Het verhaal
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim...
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.
De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Cast en achtergrond
Na het grote succes van de musical "Achtste-groepers huilen niet" (Musicalworld Kids Award voor Beste Jeugdvoorstelling 2011) is dit de tweede voorstelling die Van Engelenburg Theaterproducties maakt naar een boek van Jacques Vriens. Van Engelenburg heeft een goede naam op het gebied van jeugd- en familievoorstellingen. Het boek Oorlogsgeheimen werd in 2009 getipt door de Nederlandse Kinderjury. In de muzikale voorstelling spelen Ida van Drill (ook voor Cartouche in de Grote Kerk te zien geweest in Achtste Groepers.... en Oma's oma) en Maarten Ebbers (cabaretier, muzikant en acteur).

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiƫle steun van: