logo
Wiebke Göetjes en Rosalinde Nierop
Opera-hoogtepunten

Zaterdag 8 oktober 2011

Aanvang: 20.30 uur
Entreeprijs: € 17,50 (inclusief pauzedrankje)

Kijk voor meer informatie op deze website>>>

Uit ervaring weten we inmiddels dat operazang en de akoestiek van de Grote Kerk een magische combinatie zijn. Onze programmacommissie is dan ook echt op zoek gegaan naar een mooie invulling van een opera-avond. Twee bekende operazange-ressen bieden u een prachtige, toegankelijke voorstelling. De sopraan Wiebke Göetjes en haar leerlinge, mezzosopraan Rosalinde Nierop zingen de mooiste stukken uit ondermeer Carmen van Bizet en Aïda van Verdi. Angélique Heemsbergen begeleidt hen op de vleugel.

Wiebke GöetjesWiebke studeerde aan het Utrechts conservatorium en bij Christina Deutekom en kreeg vervolgens een aanstelling bij de Staatsopera Meiningen, in Duitsland. De sopraan zong verscheidene hoofdrollen in diverse opera’s zoals Madame Butterfly, Turandot en Tosca. In november 2010 stond ze in het Concertgebouw als Abigaille in de opera Nabucco.

Rosalinde Nierop

Rosalinde volgde de Schumann Academie en maakt tegenwoordig deel uit van de Hojotoho operastudio. Met haar warme timbre zong ze de rol van Carmen in de gelijknamige opera, Erda in das Rheingold van Wagner, en had diverse rollen in L’enfant et les sortilleges van Ravel.

Komt u luisteren naar deze klassiek geschoolde, veelzijdige zangeressen, die ook moderne liederen ten gehore brengen.


 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: