logo
Manjo Joosten: "De Witte Roos"
Vertelvoorstelling bij de 4 mei herdenking,
gebaseerd op het boek Die Weisse Rose,
geschreven in 1947 door Inge Scholl

Woensdag 4 mei 2011

Aanvang: 18.30 uur
Entree: GRATIS"Die Weisse Rose" is de naam van een groep studenten die zich in de Duitse stad München tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen het nationaal-socialistische regime van Adolf Hitler verzet. In het boek, dat het verhaal in een terugblik weergeeft, zijn de vlugschriften, gebeurtenissen, documenten en ooggetuigenverslagen hiervan opgenomen. Familieleden van de schrijfster, onder wie een broer en zus zijn voor hun deelname aan het verzet ter dood gebracht.

Manjo Joosten

Manjo Joosten is naast zijn werk als uitvoerend kunstenaar, docent vertellen, spraakvorming en toneel aan de Hogeschool Helicon in Zeist. Hij is verbonden geweest aan diverse ensembles die literaire theater- en vertelprogramma's hebben gebracht. In 2008 is het stuk "Hans en Sophie, het verzet van de Witte Roos" in première gegaan in de Hogeschool Helicon.

Deze voorstelling in het kader van de 4 mei-herdenking is in samenwerking met de gemeente Graft-De Rijp. Na afloop is er gelegenheid de kranslegging bij het monument bij te wonen.


 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: