logo
Denise Jannah en Bert van den Brink
Jazz, Zang en Orgel

Zaterdag 9 oktober 2010

Aanvang: 20.30 uur
Entreeprijs: € 17,50 (inclusief pauzedrankje)
Theatermenu: € 25,-


Zaterdag 9 oktober vindt een heel bijzonder concert in De Rijp plaats. Twee grootheden treden dan samen op: organist / pianist en improvisator Bert van den Brink (winnaar VPRO-Boy Edgarprijs) en één van Nederlands beste jazz-zangeressen: Denise Jannah. De twee hebben al een samenwerking vanaf 1993. Meestal zit Bert van den Brink achter de piano, maar deze avond kan organisator Cartouche het publiek iets unieks bieden: Van den Brink speelt op het monumentale orgel van de Grote Kerk! Beide artiesten vinden het geweldig dat dankzij het orgel deze voorstelling geen doorsnee theateravond wordt. De uitnodiging van Cartouche voor een optreden werd dan ook met beide handen aangegrepen: hier hadden ze zin in!

Van den Brink heeft al met vele bekende muzikanten samengespeeld. Zo gaf hij duoconcerten met Gino Vanelli en speelde samen met Toots Thielemans, Chet Baker en DeeDee Bridgewater.
Denise Jannah heeft al een aantal malen kerkdiensten in de Grote Kerk begeleid. Op 9 oktober zal zij echter een prachtig jazz-avondje verzorgen en laten horen waarom zij als jazz vocaliste het voor elkaar kreeg om als eerste Nederlandse muzikant een platencontract bij Blue Note in de wacht te slepen.

Dim lights Embed Embed this video on your siteBert van den BrinkVan den Brink studeert in 1982 af aan het Utrechts Conservatorium op klassiek piano. Hij blijft na zijn opleiding als docent lichte muziek hieraan verbonden. Deze muziek krijgt zijn voorkeur en hij ontwikkelt zich tot een belangrijk improvisator op orgel en piano. In 2007 krijgt hij de VPRO-Boy Edgarprijs.
Voor meer informatie zie http://www.bertvandenbrink.com.


Denise JannahDenise Jannah is geen onbekende in De Rijp. Deze domineesdochter heeft al een paar keer in de Grote Kerk bij een dienst gezongen. Nu gaan we dus meer horen van deze diva! Gerrit Komrij heeft over haar de volgende woorden geschreven: "Bij Denise Jannah blijven zowel muziek als tekst hun eigen waarde behouden, een tweeheid in éénheid". Zij is een veelzijdig artieste, componeert zelf, zingt verschillende soorten muziek maar vooral jazz. Ze heeft internationale bekendheid verworven.


Fotografe: Hélène Wiesenhaan

Denise Jannah & Bert van den Brink

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: