logo
Achtste groepers huilen niet
Familievoorstelling (8+)
Muziek en theater

Zaterdag 27 maart 2010

Aanvang: 20.15 uur
Entreeprijs: € 7,50


Dim lights Embed Embed this video on your site


Van Engelenburg Theaterproducties
Theun Plantinga (spel), Ida Dril (spel), Pepijn Cladder (regie)


Achtste groepers huilen niet“Achtste groepers huilen niet” is een muzikale voorstelling, naar het boek van Jacques Vriens.
Het boek is al jaren een bestseller en favoriet tijdens de Nationale Voorleesdagen. De Nederlandse Kinderjury bekroonde het bovenbouwboek in 2000. In 2009 is de theatervoorstelling uitgekomen, kreeg toen een goede recensie in De Volkskrant en in 2010 halen we het naar De Rijp.

Het is een voorstelling met muziek van Arthur Umbgrove’s CD Stilte Opname. Deze cd werd in mei 2009 gepresenteerd. Birgit Schuurman en Arthur Umbgrove zingen daarop de liedjes.

Het verhaal in de voorstelling begin met Joep en Elise. Hoewel ze al dik in de twintig zijn, spreken Joep en Elise elke vijf jaar af op het plein van hun oude basisschool. Om herinneringen op te halen aan hun groep acht: het jaar waarin ze met de hele klas op kamp gingen, de Cito-toets moesten doen en heftige ruzies keihard werden uitgevochten. En het jaar van het spannendste voetbaltoernooi ooit. Maar vooral het jaar waarin hun klasgenootje Akkie ernstig ziek werd.

Achtste groepers huilen niet


 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: